2013. április 18., csütörtök

Ne depizz, arra is van kifinomult megoldás. Egy aminosav amely még egy drogfüggőnek is segíthet


https://dl.dropbox.com/u/37242261/Peakgirl.hu/peak_tyrosin_anti_depresszans.jpgA tyrosin aminosav, egy nem esszenciális aminosav, amely az ételeid egy részében is megtalálható. Ha nagy dózisban, koncentráltan használod, képes akár a depressziód is enyhíteni. Sokszor alkalmazzák ezt az aminosavat a gyógyászatban kokain függők kezelésére. Ennek megvan az oka. Depizel? Van megoldás!



A tyrosin aminosav a normál ételeidben is megtalálható, de nyilvánvalóan nem koncentrált mennyiségben. Ha megnézed a finom fehérjeporod, ott is láthatod, hogy fel van sorolva az aminosav tartalom listában.

Hogyan hat a tyrosinaminosav a depressziód ellen?

1. A norefinefrin hormon termelődéséhez szükséges építőanyag a tyrosin aminosav. Ez a hormon felelős a testedben a pozitív izgalmi állapotért, és nagyon jelentős a hangulatod meghatározásában. Ha bizonyos agyterületen ebből a hormonból, azaz a norefinefrinből funkcionális elégtelenség észlelhető, az depressziót vált ki.
Ezért a tél végi depresszió, akár a napi stressz vagy problematikus magánéleted kezelésében igen nagy segítségedre lehet egy Tyrosin kiegészítő, amely ráadásul rengeteg egyéb jótékony hatással rendelkezik.

2. Számos fontos neurotranszmitter előanyagaként a tyrosinnak potenciális agystimuláló hatása van, és kimutatták, hogy elősegíti a jobb mentális teljesítőképességet – így segítve a koncentrációt és az éberséget, valamint csökkenti a stresszt és fáradtságérzetet.

3. A tirozinról (tyrosinról) kimutatták, hogy blokkolja egy másik aminosav, a tryptophan felszívódását, így serkentve az agyad és előzve meg a délutáni fáradtságodat. Elméletileg, ha fehérjetartalmú ételeket fogyasztasz, vagy tirozin (tyrosin) kiegészítőt 20-30 perccel egy magas szénhidráttartalmú ebéd előtt, legyőzheted a délutáni elpilledést és növelheted az éberséged a nap későbbi szakaszaira is.

4. kb. 30 perccel edzés előtt fogyasztva ugyancsak egy agyi löketet kaphatsz, hasonlóan a koffeinhez, de az azzal párosuló idegesség nélkül. A kutatók elmélete szerint a tirozinfogyasztás segíti az agy-izom kapcsolatot, javítja a kommunikációt az agy és a test között, ami közvetlen hatással van az erőszintre.

5. A tirozinról kimutatták, hogy hatásos stresszcsökkentő kiegészítő emberek esetében is – egy katonákkal végzett kutatás kimutatta, hogy azok, akik tirozint (tyrosint) szedtek, jobban teljesítettek az elméleti teszteken, kevesebb panaszuk volt, és jóval éberebbek voltak.

6. Kimutatták azt is, hogy csökkenti a stresszt, amit sok nő él át havonta egyszer – ami nevezetesen a premenstruációs szindróma (PMS) – csökkentve a depressziót, és az irritációs érzetet, ami gyakran jellemző erre a szindrómára.

7. A tirozin „antidepresszáns” aminosavként is ismert – nem is ok nélkül. Mivel ez a tápanyag fontos az agyi funkciók szempontjából, klinikai tesztek során a depresszióban és szorongásban szenvedő páciensek, valamint kokainfüggők kezelésére is használják. Néhány kutatás szerint azok, akik amfetaminokkal javították kedélyállapotukat, mindössze néhány hét alatt jelentősen csökkenteni tudták annak adagját.

Tehát egy egész könyvet meg lehet tölteni a tyrosin aminosav pozitív befolyásával a szervezetedre, de dióhéjban még az alábbiakat emelném ki:

- a tyrosin meghosszabbíthatja az életed, mivel a norefinefrin: szerotonin arányt emeli a testedben, amely az emberi élettartam hosszáért lehet felelős
tyrosin- növelheti a koncentráló képességedet
- javíthatja a kedvedet, a közérzetedet
- stressz esetén javíthatja a memóriádat
- elnyomja az étvágyadat igy diétához is kitűnő megoldás
- a fáradtságot és depressziót csökkentheti premenstruációs szindróma esetén
- a stressz toxikus hatásait enyhítheti
- drog függőség esetén enyhíti a hiánytüneteket - alkalmazható, alkohol, ópiátok, kokain, amfetaminok használata esetén
- szexuális vágyfokozóként működhet mivel a dopamin hormon előanyagaként is működik

Ha tehát az általános rossz kedv, fáradtság, koncentrálóképtelenség, vagy egyszerűen a téli depresszió, és a 'minden értelmetlen' érzés uralkodik rajtad, elképzelhető hogy neked két kapszula Tyrosin azonnali segítséget jelenthet!

https://dl.dropbox.com/u/37242261/Peakgirl.hu/peak_girl_ingyenes_le_akarok_fogyni_tanulmany.jpgKérd el a 7000 Ft értékű ingyenes tanulmányt, amelyben szó van a halolaj fogyasztásáról a diétád során!

Tudnod kell, hogy a tyrosin aminosav terápiás dózisa minimum 1000 - 2000 mg egyszerre, tehát ha depizel, minimum két db 1000 mg hatóanyag tartalmú Tyrosin kapszulát kell bevenned.

Kattints a képre ha tovább olvasnál róla!
https://dl.dropbox.com/u/37242261/Peakgirl.hu/peak_tyrosin_anti_depresszans.jpg
Mező Mónika - Peak Hungary
 
 Tetszett ez a cikk? Segített Neked? Véleményezd Nekem kérlek, kattints a linkre és írj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése