2013. május 30., csütörtök

Nincs időd edzeni? Ne hazudj!


Legyen a célod a felesleg leadása, vagy egy formásan izmos test elérése, a kardió edzés fontos része az edzéstervednek. Ahhoz, hogy a zsírégető hatást elérd, naponta minimum 40 perc intenzív mozgásra van szükséged. Ezt akár el is oszthatod a nap folyamán.



Rendszerezd napjaidat és legyél formában!
A napi teendők, család, munka mellett kevés időd jut a mozgásra, de elhatároztad, hogy igenis foglalkozni fogsz testeddel? Gondold át a napod, rendszerezd az időbeosztásod és akár több részletben tudd le az edzésed.
Ha a súlyfelesleged leadása az elsődleges célod, a kardió edzés a legszükségesebb tennivalód a diétás étrend után.

Naponta átlagban minimum 40 percet kell, hogy zsírégető tartományban tartsd a pulzusod. Ezt hetente akár 4-5 alkalommal is csinálhatod. Természetesen ez a gyakoriság a körülményektől is függ. Értsd ez alatt a testösszetételed, a felesleg amit le szeretnél adni, esetleg az idő korlát ami rendelkezésedre áll arra, hogy elérd a kívánt formát.

Kardiózz reggel otthon szobakerékpáron 40 percet éhgyomorra, és valamikor egy plusz 20 percet a délután, és már meg is van a napi egy óra edzésed. Ezzel a módszerrel és diétával garantált a fogyás!  

Trükközz az időddel! Ne hagyd magad!

A bűvös 40 perc azért szükséges, mert kutatások alapján nagy átlagban ennyi idő intenzív mozgás után vált át értékelhetően zsírégető üzemmódra szervezeted. Ennek végrehajtását megoldhatod többféleképp is.

Hasznos lehet ha van otthon szobakerékpárod, vagy egyéb ellipszistréner, futópad, taposógép amivel elég pörgősen tudsz edzeni. Jó időben akár ki is mehetsz a szabadba kocogni, kerékpározni. A lényeg, hogy mozogj.

Kelj fel reggel fél órával előbb és végezz 20 perc testmozgást. Máris energikusabban fogod indítani a napot. Próbáld ki, nem leszel fáradt utána sőt, ellenkezőleg. Majd jöhetnek az ügyes- bajos dolgok. Nap végén, vagy nap közben pedig szakíts ismét 20 percet magadra, amikor letudod a maradék 20 perc edzést.

Hogyan egyél a leghatékonyabb zsírégetés érdekében?

Ha reggel éhgyomorra végzed az első edzést, akkor előtte fogyassz egy adag Carnitint, előtte, közben pedig igyál BCAA TST aminosav italport, így nem esik le vércukor szinted és könnyebben fog menni a mozgás. Utána pedig következhet a fehérjedús reggelid.

Nap közben, este arra figyelj, hogy az kardiózás és az azt megelőző étkezésed között teljen el minimum 2 óra. Ugyanúgy előtte 15-20 perccel beveheted az aktuális zsírégetődet, közben pedig fogyaszd az aminosav italodat. Utána igyál egy fehérjeturmixot. Ha közel a lefekvéshez esik ez az időpont, akkor bátran összekötheted a lassú felszívódású fehérjeporod fogyasztásával.

Használd ki, hogy összeadódik az edzésidőd!
A lényeg tehát, hogy a nap végén meg legyen a minimális edzéssel eltöltött időd, mellé alakítsd az étkezéseid úgy, hogy valóban hatékony legyen a többször kevés mozgás.
Azt ne feledd, hogy ez nem azt jelenti, hogy elvétve 10-15 percet megszakításokkal kocogsz a nap folyamán, vagy elbiciklizel a boltba és ezek összeadódnak. Ugyanúgy külön edzésként kell tekintened ezekre a rövidebb intervallumokra, csak úgy lesz hatékony ha odateszed magad.

A Peak gilrök is dolgozó nők, lányok a versenyzésen kívül. Nézd meg a videókon milyen praktikákat vetnek be a mindennapi életben. Böngéssz tovább a számodra hasznos táplálék kiegészítők között!
Németh Vivien- Peak Hungary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése