2013. október 9., szerda


peak_terhesseg_feherjeporFehérjepor kismamáknak?! Fogyaszthatsz-e fehérje alapú kiegészítőket terhesség idején, illetve szoptatós anyukaként?

Te is kismama vagy és aggódsz gyermeked egészségéért? Terhességed és a szoptatás idején minden egyes terméket órákig elemzel, hogy vajon árthat-e a babádnak?! Teljesen igazad van és jól is teszed! Sajnos manapság rengeteg élelmiszer van, amiben túlteng a sok mesterséges adalékanyag, tartósítószer, színezék, édesítő és még hosszú sorokon keresztül sorolhatnánk, hogy mi. Még Te magad sem szívesen fogyasztod az ilyen jellegű "ételeket", miért adnád gyermekednek? Vajon mi a helyzet a táplálékkiegészítők terén, ezek is tabunak számítanak ilyenkor?

Fehérjepor kismamáknak

peak_fit_terhes_kismamaTerhesség idején, valamint szoptatás ideje alatt nagyon fontos a tápanyagok nagy mennyiségben való szervezetbe juttatása. Mivel Te is gondoskodó kismama vagy attól a pillanattól, hogy megtudod anyuka leszel, arra törekedsz, hogy gyermeked egészségesen jöjjön a világra.

Azzal már bizonyára tisztában vagy Te is, hogy a fehérje sejtépítő alaptápanyag, ezért terhesség idején nagy mennyiségben van szükséged rá - illetve a babádnak-. Ha Te ráadásul egészségesen is élsz, odafigyelsz az alakodra és diétázol, akkor biztosan tapasztaltad már a fehérje jótékony hatásait.


 A minőségi fehérjeporok természetes alapanyagokból készülnek és nem tartalmaznak olyan hozzáadott anyagokat, amelyek károsak lehetnek a Te és a gyermeked szervezetére.

Fehérjepor

A legtöbb kismama számára a fehérjepor fogyasztása egészséges és biztonságos abban az esetben ha tisztában vagy néhány fontos információval.

Terhességed alatt általánosságban legalább 75g fehérjét kell fogyasztanod, amit valljuk be azért elég nehéz kizárólag élelmiszerekből fedezned.

Abban az esetben, ha a diétád megszorítása miatt nem tudsz elegendő fehérjét a szervezetedbe juttatni - például vegetáriánus vagy -, akkor a fehérjeporok nemhogy hasznosak, de akár nélkülözhetetlenek nis számotokra.

 peak_tanulmany 

A fehérjeporok alapanyaga legtöbb esetben a tojás, szója és tej. Abban az esetben, ha bármelyikre is allergiás vagy az összetevők közül, akkor kerüld el azt a fajta fehérje fogyasztását. Nem azért mert mérgező, egészen egyszerűen azért, mert érzékeny vagy rá.

Miután kiválasztottad a Neked megfelelőt nem kell attól sem tartanod, hogy "túl sok fehérjét" fogsz megenni, mivel ezeknek a kiegészítőknek egy adagjában éppen annyi tápanyag van, mint amennyit a szervezeted fel tud használni. Amire viszont mindenképpen oda kell figyelned, az az édesítőszer, amit a fehérjepor tartalmaz, mivel sajnos a proteinporok többségét nagyok sok esetben aszpartámmal édesítik, ezt viszont jobb, ha kerülöd.

A fehérjeporok további előnye Neked kismamának, aki ráadásul az alakodra is ügyelni szeretnél, hogy szénhidrát és zsírmentesen tudod kiegészíteni az étkezésed a szükséges fehérjemennyiséggel.

Melyik fehérjeport válaszd?

Léteznek lassú - és gyors felszívódású fehérjék. A gyors, ahogyan a nevében is benne van gyorsan szívódnak fel a szervezetben, amelyeket leginkább ébredés után, illetve fizikai aktivitás után fogyassz, hiszen ezekben az időpontokban van a legnagyobb szüksége a szervezetednek a gyors tápanyagellátásra.

Ezzel szemben a lassú felszívódású fehérjék akár 7-8 órán keresztül is ellátják a szervezeted, eltelítenek és elűzik az éhségérzeted. A nap bármely időszakában fogyaszthatod, akár napközben étkezésed helyettesítésére-kiegészítésére, vagy vacsorád pótlására.

A terhességed, illetve szoptatásod ideje alatt fogyassz tehát nyugodtan a megfelelően kiválasztott fehérjeporodból, a rendes étkezésed kiegészítésére, napi 1-2 alkalommal. Kattints a képre, ha tovább olvasnál a témában! peak_terhesseg_feherje
 Nagy Csilla - Peak Hungary

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon! A peakshop.hu oldalain található információk, szolgáltatások, cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend helyett alkalmazni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése