2013. március 22., péntek

Milyen egy fitnesz modell versenydiéta? Vigyázz! Ez a cikk mély víz!

https://dl.dropbox.com/u/37242261/Peakgirl.hu/varga_timi_peak_girl_vivi_nemeth.jpg

Az a bizonyos versenydiéta szinte a legtöbb köreinkben megforduló nőt őrült kíváncsiságra sarkall. Ez az a speciális diéta, amely szaktudást igényel, és sosem fogod megtalálni egy bulvármagazinokban.

A fitnesz vagy bikini modellek mai versenydiétája nem hétköznapi fogyókúra, hanem az a módszer, amelyet többnyire a sportoló nők fejlesztettek ki, saját maguk számára, gyakorlati tapasztalásaik alapján.

Különleges táplálkozási elemeket tartalmaz, amelyet teljesen értelmetlen megcsinálnod, ha nem vagy a megfelelő edzettségi fokon, vagy ha több mint 5 kg túlsúly van rajtad.

A legtöbb lány nincs tisztában azzal, hogy mennyi a felesleg a testén, mivel ez az utolsó 5 kg túlsúly, a színpadi formához képest többnyire víz. A legáltalánosabban elmondható, hogy ha azt gondolod, hogy 5 kg túlsúly van rajtad, akkor az valójában inkább 10 kg, ha fitnesz modell formába hoznád magad. (de ez nem teljesen helyes megállapítás - nem szabad elfelejteni, hogy modell lányok erősek és izmosak is)

Varga Timi, Peak girl már megosztott néhány szakmai információt arról, hogyan készül fel a márciusi Arnold Classic amatőr bikini versenyre. A versenydiétáját január elsején kezdte.

Mit tudtunk meg a videóiból együtt? Melyek a versenydiéta táplálkozási elemei?

- az alapkoncepció ugyanaz, mint a fehérjediéta esetében: magas fehérjefogyasztás, alacsony vagy minimális szénhidrát és szinte nulla zsírbevitel (csak esszenciális zsírok formájában)

- a fehérjebevitel hozzáadott szénhidrátokat nem tartalmazó fehérjeturmixot jelent (nagyon fontos női versenyzők esetében). Timi a Whey Fusion finom fehérjeport használja. Másik lehetséges fehérjeforrás az E-Z Coat olajspray-vel készült csirkemell, akkora mennyiségben, amely fedezi a napi fehérjeszükségleted, mely testsúlykilogrammod x 2 gramm fehérje

- a szénhidrátfogyasztásod minimális lesz, azonban ezt ingáztatjuk, hogy ne szokja meg a szervezeted a monotonitást. Ez azt jelenti, hogy napi 0 gramm, 50 gramm, 100 gramm szénhidrátot ehetsz, zabpehely vagy puffasztott rizs formájában. Ez viszonylag magas szénhidrátbevitel és akkor fogyaszthatsz ennyit, ha ugyanúgy mint Timi, napi két órás kardióedzést végzel, heti 5 alkalommal.

- a zsírfogyasztásod minimális és csak halolaj vagy egyéb esszenciális zsír formájában

- a folyadékfogyasztásod rendkívül magas legyen, hiszen folyamatosan éhes vagy.

- Timi és a legtöbb fitnesz modell BCAA TST és Glutamin por keverékét issza egész nap. Ez elnyomja a mardosó étvágyad, elviselhetővé teszi a diétát, és csökkenti az alacsony szénhidrátfogyasztás miatti idegességet.

Egyikünk sem teszi ki a lábát, enélkül az ital nélkül. Timinek dolgoznia is kell a versenyzés mellett, így az is fontos, hogy tisztán tudjon gondolkodni.

https://dl.dropbox.com/u/37242261/Peakgirl.hu/peak_girl_varga_timi_bcaa_tst.png

A verseny előtti utolsó hétben, teljesen megváltozik ez az étrend és a feje tetejére áll. Erről a verseny helyszínéről, később fogok beszámolni.

Miért a BCAA TST ital az, amelyet bármekkora mennyiségben fogyaszthatsz, míg a fehérjeport el kell hagynod, ha már versenyzői babárokra törsz?


A fehérjeporok fogyasztását tehát korlátoznod kell, ha VERSENYZŐ alakot szeretnél.

A bcaa aminosavak esetében ez a korlátozás nem áll fent, mert a szabad bcaa aminosavak közvetlenül és gyorsan jutnak a véredbe, teljesen változatlan formában, és ott azonnal rendelkezésedre állnak a szervezeted építő folyamataihoz.

Minden más aminosav alacsonyabb biológiai értékű, azaz a többi aminosav először a májba kerül, ahol különböző más anyagokká alakulnak.

Ez azt jelenti, hogy szabad bcaa aminosavakból annyit iszol meg például egy BCAA TST italpor formájában amennyit akarsz, akár a legszigorúbb fitnesz modell diétában is!

Ha nem hagyod el a fehérjeport időben, nem lesz teljesen száraz a tested.

Érdemes feliratkoznod azokra a videókra, amelyeket az USA-ból egyenesen Neked küldünk majd Timivel, a bikini modell versenyről!

Kattints a képre és a legelső videó alatti Feliratkozás gombra kattints!

https://dl.dropbox.com/u/37242261/Peakgirl.hu/peak_girl_youtube.png

Ha tovább olvasnál ezekről az italporokról, kattints a Peak girlök képére!

https://dl.dropbox.com/u/37242261/Peakgirl.hu/peak_girls_vivi_timi.jpg Mező Mónika - Peak Hungary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése